smażenie

Smażenie i duszenie. Jak lepiej i jak zdrowiej?

Smażenie i duszenie na co dzień w naszej kuchni Smażenie i duszenie to techniki, bez których…

Przeczytaj
jesienne liście

Wrzesień w ogrodzie. Kalendarz prac.

Wielkimi krokami nadchodzi wrzesień, a wraz z nim jesienna pogoda. W tym czasie w ogrodzie mamy…

Przeczytaj
zgaga

Zgaga – domowe sposoby na walkę ze zgagą

Zgaga to problem, z którym zmaga się wiele osób. Jest to bardzo niemiłe uczucie pieczenia, więc…

Przeczytaj

Dieta ketogeniczna – czym jest? Jakie są jej wady i zalety?

Dieta, która składa się w 90% z tłuszczu, która pomaga schudnąć, a przy tym zmniejsza ryzyko…

Przeczytaj
owoce

Czym są witaminy i mikroelementy?

Witaminy są złożonymi związkami chemicznymi, które są bardzo potrzebne organizmowi, a sam nie umie ich wytworzyć.…

Przeczytaj

Bogactwo kaszy!

Coraz częściej zauważyć można przewagę różnego rodzaju kasz nad ziemniakami, makaronami czy ryżem. To bardzo dobra…

Przeczytaj

Cukier – szkodliwy czy niezastąpiony?

Cukier rzecz bez której nie umiemy żyć. Nagły spadek cukru może być bardzo niebezpieczny dla naszego…

Przeczytaj

Minimalizm, zero waste, slow life i slow food

Rozkwit konsumpcjonizmu pod koniec XX wieku doprowadził społeczeństwo do miejsca, w którym coraz więcej osób rezygnuje…

Przeczytaj