Smażenie i duszenie na co dzień w naszej kuchni Smażenie i duszenie to techniki, bez których…
PrzeczytajKategoria: żywność

Wrzesień w ogrodzie. Kalendarz prac.
Wielkimi krokami nadchodzi wrzesień, a wraz z nim jesienna pogoda. W tym czasie w ogrodzie mamy…
Przeczytaj
Zgaga – domowe sposoby na walkę ze zgagą
Zgaga to problem, z którym zmaga się wiele osób. Jest to bardzo niemiłe uczucie pieczenia, więc…
Przeczytaj
Dieta ketogeniczna – czym jest? Jakie są jej wady i zalety?
Dieta, która składa się w 90% z tłuszczu, która pomaga schudnąć, a przy tym zmniejsza ryzyko…
Przeczytaj
Czym są witaminy i mikroelementy?
Witaminy są złożonymi związkami chemicznymi, które są bardzo potrzebne organizmowi, a sam nie umie ich wytworzyć.…
Przeczytaj
Bogactwo kaszy!
Coraz częściej zauważyć można przewagę różnego rodzaju kasz nad ziemniakami, makaronami czy ryżem. To bardzo dobra…
Przeczytaj
Cukier – szkodliwy czy niezastąpiony?
Cukier rzecz bez której nie umiemy żyć. Nagły spadek cukru może być bardzo niebezpieczny dla naszego…
Przeczytaj
Minimalizm, zero waste, slow life i slow food
Rozkwit konsumpcjonizmu pod koniec XX wieku doprowadził społeczeństwo do miejsca, w którym coraz więcej osób rezygnuje…
Przeczytaj